<p><img src="https://xolytics.nl/matomo/matomo.php?idsite=19&amp;rec=1" style="border:0;" alt="" /></p>
Nieuws

COASTAR dingt mee voor innovatieprijs de vernufteling

Kennisprogramma COASTAR dingt mee voor de publieksprijs van De Vernufteling. Stemmen kan vanaf heden. Koninklijke NL-ingenieurs die de prijs uitreikt heeft COASTAR al een ‘eervolle vermelding’ gegeven.

COASTAR dingt mee voor de publieksprijs van De Vernufteling. Stemmen kan vanaf nu tot en met 22 januari via de website van NL-ingenieurs. De Vernufteling is een innovatieprijs voor ingenieurs; een initiatief van de ruim 100-jaar oude vereniging die zich inzet voor het bevorderen van onderscheidend ondernemen in de technische adviesbranche, waarbij kwaliteit leidend is.

Eervolle vermelding

Het kennisprogramma COASTAR krijgt de ‘eervolle vermelding’ omdat het project alle facetten raakt die De Vernufteling hoog waardeert. Met de vermelding geeft de organisatie COASTAR – een samenwerking van Arcadis, Deltares, KWR en overheden en bedrijfsleven in laag-Nederland – de aanmoediging om door te gaan richting grootschalige uitvoering van robuuste zoetwatervoorziening en droogtebestrijding in kustgebieden. Het is voor de eerste keer dat de organisatie van De Vernufteling een eervolle vermelding in het leven roept.

Zoetwatervoorziening

COASTAR ontwikkelt een robuuste zoetwatervoorziening en droogtebestrijding in kustgebieden, zodat ook komende generaties beschikken over voldoende zoetwater. Slim gebruik van de ondergrond staat centraal: voor ondergrondse opslag van zoetwater en door gebruik van brak grondwater. Het innovatieve COASTAR combineert de beschikbaarheid van zoet water met watermanagement gericht op het tegengaan van verzilting, voorkomen van wateroverlast en tegengaan van bodemdaling.

COASTAR Internationaal

COASTAR is geboren in Zuid-Holland en groeit nu uit tot de hele Nederlandse kuststreek. Daarnaast lopen er internationale projecten en verkenningen in het buitenland, waaronder Chili en het Verre Oosten.

Meer informatie

Eric van der Zandt
Arcadis Nederland BV

Bron: COASTAR.nl

Deel op

Gerelateerde content bij dit project

COASTAR kleurt buiten de lijntjes
December 17, 2020

COASTAR kleurt buiten de lijntjes

Het unieke van COASTAR is dat het meerdere vraagstukken tegelijk aanpakt, vindt Klaasjan Raat, mede-initiator van het kennisprogramma en als…
Bekijk artikel
COASTAR, een van de watertoekomstbeelden op de Rotterdamse biënnale
September 21, 2020

COASTAR, een van de watertoekomstbeelden op de Rotterdamse biënnale

Op 19 september gaat de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) van start met de tentoonstelling ‘Droogte in de delta’, waarvoor…
Bekijk artikel