<p><img src="https://xolytics.nl/matomo/matomo.php?idsite=19&amp;rec=1" style="border:0;" alt="" /></p>
Nieuws

Brabantse Delta en gemeente Breda testen drie meettechnieken voor zwemapp

Verschillende partijen zijn 1 juli gestart met waterkwaliteitsmetingen in de Bredase Singel, waaronder microLAN met de BACTcontrol en reguliere metingen van Aquon. Het project loopt tot eind september en is onderdeel van een TKI-project. Waterschap Brabantse Delta en de gemeente Breda gebruiken de informatie uit het project om een app te maken. Bredanaars kunnen zo zien of het qua volksgezondheid veilig is om in de Singel te zwemmen.

Breda organiseert steeds meer evenementen in de Singel, zoals Breda Drijft en het Swim to Fight Cancer Event. Ook zwemmen er steeds vaker mensen, vooral met warm weer. Waterschap Brabantse Delta en de gemeente Breda willen daarom snel weten hoe het met de waterkwaliteit is gesteld. Bij reguliere metingen duurt het twee tot drie dagen voor de uitslag van een watermonster bekend is.

“Wij gaan samen met het waterschap de waterkwaliteit in de singel op een vergelijkbare manier meten als bij officiële zwemplassen”, zegt Bas Hoefeijzers, adviseur stedelijk water en klimaatadaptatie van de gemeente Breda. Hier meet het waterschap eens per twee weken een set parameters, waaronder E. coli en blauwalg. De gekozen frequentie past bij het feit dat de waterkwaliteit in zwemplassen niet snel veranderd.

Bron

  • Lees het hele artikel op Waterforum.netBekijk
Deel op

Gerelateerde content bij dit project

Snelle optische detectie van enterococcen in oppervlaktewater mogelijk
September 20, 2016

Snelle optische detectie van enterococcen in oppervlaktewater mogelijk

Er is een snelle detectiemethode ontwikkeld voor enterococcen in oppervlaktewater, die kan bijdragen aan een efficiëntere bewaking van de microbiologische…
Bekijk artikel
Snelle online detectie van enterococcen en de totale microbiële activiteit in water
ProjectAfgerondSlim meten en handelen
Voldoende schoon en veilig water

Snelle online detectie van enterococcen en de totale microbiële activiteit in water

Huidige microbiologische analyses om de kwaliteit van water te monitoren nemen veel tijd in beslag. Er is voor de monstername…
Bekijk project