<p><img src="https://xolytics.nl/matomo/matomo.php?idsite=19&amp;rec=1" style="border:0;" alt="" /></p>
Nieuws

Workshop ‘Environmental Technology Verification’

Workshop ‘Environmental Technology Verification’

Veel bedrijven in de watersector zijn bezig met ontwikkeling of toepassing van nieuwe technologie. Een nadeel van innovatieve technologie is dat de milieuvoordelen hiervan niet altijd goed onderbouwd kunnen worden, omdat de technologie te nieuw is en niet past binnen bestaande beoordelingskaders. Om snellere marktopname te stimuleren heeft de Europese Unie de zogenaamde Environmental Technology Verification (ETV) ontwikkeld. Tijdens de Vakbeurs Aqua Nederland organiseren KWR en het Poolse IETU (Institute for Industrial Areas) een workshop over ETV, waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

Met ETV worden claims over de technologie onafhankelijk onderzocht en beoordeeld. Dit leidt tot een ‘Statement of Verification’: een bevestiging van de claims, waardoor deze geloofwaardig worden en wetenschappelijk onderbouwd zijn. Dit kan zorgen voor snellere toegang tot de markt en/of een groter marktaandeel voor de aanbieders, en beperkt de risico’s voor de afnemers van deze technologie. In deze workshop (deels in het Engels) vertellen medewerkers van IETU en KWR over het Europese ETV-programma en wat dit voor uw bedrijf kan opleveren.

Aanmelden

De workshop ‘Environmental Technology Verification’ vindt plaats op dinsdag 13 maart van 15.00 tot 17.00 uur in de Evenementenhal Gorinchem (vergaderzaal 1). Meld u hier gratis aan. Ervoor of erna kunt u dan ook gratis de Vakbeurs Aqua Nederland bezoeken en/of het symposium ‘Excellente waterkwaliteit in de watercyclus’ (ook in vergaderzaal 1, voorafgaand aan de workshop ETV).

Deel op