<p><img src="https://xolytics.nl/matomo/matomo.php?idsite=19&amp;rec=1" style="border:0;" alt="" /></p>
Nieuws

Onderzoek economisch betekenis watertechnologie van start

Onderzoek economisch betekenis watertechnologie van start

Deze zomer start een onderzoek naar de economische betekenis van de Nederlandse watertechnologiesector. Het onderzoek is een initiatief van het TKI Watertechnologie behorend tot de Topsector Water & Maritiem. Centraal in het onderzoek staat een enquête onder Nederlandse watertechnologiebedrijven. Informatie vanuit de bedrijven zelf is onmisbaar, omdat reguliere ‘statistieken’ over de watertechnologiesector nauwelijks bestaan.

Doel van het onderzoek is de betekenis van de watertechnologiesector voor de Nederlandse economie in kaart te brengen. De uitkomsten van het onderzoek dienen als input voor de TKI Watertechnologie en dragen daarmee bij aan een betere positionering van de watertechnologiesector in Nederland.

Het onderzoek moet inzicht geven in onder meer de toegevoegde waarde van de sector, het aantal banen, omzet, internationale bedrijvigheid, en concurrentiekracht. Het onderzoek betreft een vervolg van eerder onderzoek in 2005, 2012 en 2017. De studie wordt uitgevoerd door het (economisch) Bureau voor Beleidsonderzoek (BBO) samen met architecten- en ingenieursadviesbureau Sweco Nederland BV.

Meer informatie:
Jantienne van der Meij,
Directeur TKI Watertechnologie

Deel op