<p><img src="https://xolytics.nl/matomo/matomo.php?idsite=19&amp;rec=1" style="border:0;" alt="" /></p>
Nieuws

KIC-call ‘AI voor landbouw, horticultuur, water en voedsel’

KIC-call ‘AI voor landbouw, horticultuur, water en voedsel’

Artificial Intelligence wordt steeds vaker gebruikt in de maatschappij om patronen te detecteren in grote diverse datasets en te helpen bij het oplossen van problemen in complexe systemen. De doelstelling van dit programma is het toepassen en uitbreiden van AI-methodes om urgente maatschappelijke uitdagingen op te lossen in de landbouw-, horticultuur-, water- en voedsel (LHWV)-sector.

Het doel van deze call is om kennisvragen gericht op de ontwikkeling en gebruik van AI-systemen binnen de domeinen van landbouw, horticultuur-, water en voedsel te onderzoeken. Zo moet de toepassing of uitbreiding van de technologie binnen deze sectoren mogelijk gemaakt worden. De technologieën richten zich daarbij naast de verdere optimalisatie van het productieproces nadrukkelijk op oplossingen voor urgente kwesties op het gebied van klimaatverandering, welzijn van mens en dier en water- en voedselveiligheid.

Met deze call kunnen interdisciplinaire consortia met een budget tussen de 800 duizend en 2 miljoen euro onderzoek doen naar de verdere ontwikkeling en toepassing van artificiële intelligentie in de genoemde toepassingsgebieden. Op 12 oktober vindt er een informatie- en matchmakingsbijeenkomst plaats over deze call, waar bedrijven, onderzoekers, en maatschappelijke organisaties uitgenodigd zijn om kennis te maken en de samenwerking op te zoeken.

Meer informatie:

Deel op