<p><img src="https://xolytics.nl/matomo/matomo.php?idsite=19&amp;rec=1" style="border:0;" alt="" /></p>
Nieuws

Voorzitter en directeur benoemd om de watertransitie te versnellen met het Groeiplan Watertechnologie

Hierbij kondigen wij de benoeming aan van Anne-Marie Spierings als voorzitter van de Supervisory Board en Jantienne van der Meij als directeur van het Groeiplan Watertechnologie per 1 januari 2024. Deze benoemingen markeren een belangrijke stap in de ambitie om de ontwikkeling en implementatie van innovatieve watertechnologieën te versnellen.

Anne-Marie Spierings, Programmadirecteur Economische Transitie bij Deltalinqs en voormalig gedeputeerde bij de provincie Noord-Brabant, brengt een schat aan politiek-bestuurlijke ervaring en kennis van milieu, circulaire economie en energietransitie mee. Met haar toewijding aan de watertransitie streeft Spierings ernaar de samenwerking binnen de sector te intensiveren, met het doel om Nederlandse watertechnologie wereldwijd in te zetten voor het verkrijgen van voldoende schoon water. “Voldoende schoon water staat aan de basis van ons leven op aarde, en ik ben gemotiveerd om onze technologieën snel te ontwikkelen van idee tot een marktklaar product met wereldwijde impact,” aldus Spierings.

Jantienne van der Meij is plaatsvervangend directeur bij TKI Watertechnologie en neemt de rol van directeur Groeiplan Watertechnologie op zich. Ze heeft strategisch-bestuurlijke ervaring in public affairs op het gebied van watertechnologie innovatie en -valorisatie zowel in de nationale als internationale watersector. Met ervaring bij RVO, de WaterCampus Leeuwarden en als Innovatie Attaché in Washington D.C., kan Van der Meij een belangrijke rol spelen in het bevorderen van innovatie, valorisatie en samenwerking binnen de watertechnologiesector. “Ik ben trots dat het hele innovatie-ecosysteem in de watertechnologie sector, van onderzoeksinstellingen bedrijven tot de overheid, betrokken is bij het Groeiplan Watertechnologie. Zo kunnen we de benodigde watertransitie voor voldoende schoon water echt gaan versnellen de komende jaren.”

Al acht opeenvolgende jaren wordt waterschaarste door het World Economic Forum gerekend tot de ‘top 5’ van de grootste, wereldwijde bedreigingen voor de welvaart. Nederland heeft alles in zich om oplossingen voor deze problematiek aan te dragen. Het Groeiplan Watertechnologie borgt de doorstroming van Nederlandse bedrijven naar de wereldmarkt en biedt hiermee economische meerwaarde. Het Groeiplan zet in op groei in het verdienvermogen en de arbeidsproductiviteit, zowel voor de watertechnologiesector als voor de watergebruikende sectoren.

Deel op

Gerelateerde content bij dit project

Nationaal Groeifonds investeert in watertechnologiesector en duurzame waterbeschikbaarheid
February 27, 2023

Nationaal Groeifonds investeert in watertechnologiesector en duurzame waterbeschikbaarheid

Een consortium van circa 600 partijen gaat middels het Groeiplan Watertechnologie € 342 miljoen investeren in de ontwikkeling, groei en…
Bekijk artikel
Groeiplan Watertechnologie
February 14, 2022

Groeiplan Watertechnologie

Al acht opeenvolgende jaren wordt waterschaarste door het World Economic Forum gerekend tot de ‘top 5’ van de grootste, wereldwijde…
Bekijk artikel