<p><img src="https://xolytics.nl/matomo/matomo.php?idsite=19&amp;rec=1" style="border:0;" alt="" /></p>
Nieuws

Tweede editie investor readiness programma gaat van start: start-ups & scale-ups gezocht

Tweede editie investor readiness programma gaat van start: start-ups &#038; scale-ups gezocht

Na een geslaagde eerste editie in 2021, organiseren het Netherlands Water Partnership (NWP) en Wetsus, in opdracht van TKI Watertechnologie (Topsector Water & Maritiem), dit jaar opnieuw een Investor Readiness Programma. Het programma is opgezet om start-ups en scale-ups in de Nederlandse watersector te ondersteunen.

Organisaties die deelnemen aan het Investor Readiness Programma krijgen masterclasses en een-op-een-begeleiding aangeboden, met als doel om financiering aan te trekken. Het programma wordt afgesloten met een Financieringstafel, een evenement waarbij de deelnemende ondernemer zijn of haar specifieke financieringsbehoefte pitcht aan een groep financiers.

Compact en resultaatgericht programma

De masterclasses behandelen onder andere het opstellen van een rendabele business case en financiële paragraaf, het financieringslandschap (verschillende typen financiers en financieringsvormen), het pitchen van een voorstel aan financiers en het onderhandelen met financiers. Hierbij komt ook aan bod waar ondernemers op moeten letten bij term sheets en contracten.

De een-op-een-begeleiding wordt gegeven door een financieel expert die zich verdiept in de specifieke situatie van de deelnemer en met hem of haar meedenkt en advies geeft.

Tijdens de Financieringstafels contact leggen met financiers

Het Investor Readiness programma wordt afgesloten met een reeks online financieringstafels, waarin de deelnemers hun voorstel pitchen voor een gevarieerde groep financiers, waaronder banken, impactinvesteerders en venture capital fondsen. Tijdens de voorgaande editie van het Investor Readiness programma werden de tien ondernemers met een groep van 20 financiers in contact gebracht.

Startende ondernemers gezocht

Momenteel zoeken de organisatoren actief naar deelnemers. Start-ups en scale-ups worden aangemoedigd om hun interesse in deelname kenbaar te maken door zich in te schrijven. Inschrijven kan bij projectleider Lisanne Evenhuis (l.evenhuis@nwp.nl).

Meer informatie op de website van NWP.

Deel op
  • Bekijk ook:
  • Meedoen