<p><img src="https://xolytics.nl/matomo/matomo.php?idsite=19&amp;rec=1" style="border:0;" alt="" /></p>
Nieuws

TKI helpt bij doorontwikkelen biologisch afbreekbare waterflesjes

TKI helpt bij doorontwikkelen biologisch afbreekbare waterflesjes

De financieringstafel Watertechnologie Nederland, gefinancierd door de Topsector Water & Maritiem, helpt bedrijven om aan financiering te komen. Door innovatieve ondernemers en financiers bij elkaar te brengen, ontstonden de afgelopen jaren al mooie ontwikkelingen. Bijvoorbeeld: de biologisch afbreekbare waterflesjes van The Water Company (TWC).

Met hulp van de financieringstafel Watertechnologie kreeg TWC uit Den Haag een lening om hun The Natural Bottle verder te ontwikkelen. Het bedrijf wil PET-waterflesjes voor eenmalig gebruik wereldwijd vervangen voor een biologisch afbreekbaar alternatief. Zo wil TWC een verandering in gang zetten binnen de PET-flessenindustrie: van plastic, naar composteerbaar.

1 miljoen wegwerpflesjes

“Per minuut worden wereldwijd 1 miljoen plastic wegwerpwaterflesjes verkocht”, legde initiatiefnemer Sjoerd Bos zijn missie uit. “Daarvan kan 90% niet worden gerecycled: een groot deel belandt in de natuur. Als we nu niet ingrijpen, zit de oceaan in 2050 voller met plastic dan met vissen.”

100 afgekeurde financieringspresentaties

De weg naar financiering was lastig voor de ondernemer. “Als ondernemer met een idee en zonder geld, is het soms zwaar”, blikt Bos eind november terug op zijn traject. “Dat was bij mij het geval toen ik van start ging met The Natural Bottle. Na zo’n 100 afgekeurde financieringspresentaties zag Albert Bosma een kans om mij te voorzien van een financiering.”

Investor Readiness Programme

De financiering kwam tot stand vanuit de financieringstafel Watertechnologie Nederland. Ondernemer Bos deed mee met het Investor Readiness Programme. Hij kreeg maatwerkbegeleiding van een financieel expert en volgde masterclasses. “Ik ben ontzettend dankbaar voor de begeleiding”, zegt Bos. “En het is leuk om nu te kunnen zeggen: de eerste flessen zijn geproduceerd.”

Meer geslaagde financieringen

The Natural Bottle is niet het enige succesverhaal. Met hulp van de Topsector Water & Maritiem lukte het bijvoorbeeld ook SusPhos, Biotrack en Nature’s Principles om financiering te krijgen. De bedrijven presenteerden alle drie een innovatief initiatief: fosfaatrecycling, analysetechnologie voor snelle opsporing van het SARS-CoV-2 virus, en circulaire productie van biogebaseerde chemicaliën door fermentatietechnologieën.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Lees dan hier meer over de financieringstafel. Of bel of mail Albert Bosma: 06 51 18 33 59, albert.bosma@wetsus.nl. Of mail Anne Hummelen: Anne.Hummelen@kwrwater.nl

Deel op