<p><img src="https://xolytics.nl/matomo/matomo.php?idsite=19&amp;rec=1" style="border:0;" alt="" /></p>
Nieuws

TED talks rond waterinnovatie gezocht

TED talks rond waterinnovatie gezocht

Het Ministrie van Infrastructuur en Milieu werkt aan een TEDx-event 7 september op de Afsluitdijk. Het evenement wordt georganiseerd op initiatief van ‘Making Waves’, een initiatief van I&M waarbij innovaties die een bijdrage leveren aan maatschappelijke opgaven (met een focus op water) een podium krijgen, en ondersteuning om ze verder te brengen dan de pilotfase.

Op 7 september wordt de meest spraakmakende van deze Nederlandse innovaties een publiek gegeven. Dit gebeurt in de vorm van een TEDx-bijeenkomst. Vanuit de Topsector Water mogen we sprekers aandragen. Making Waves biedt een podium op de Afsluitdijk voor zo’n 600 mensen, die grotendeels worden uitgenodigd op basis van hun betrokkenheid en besliskracht op de verschillende thema’s. Daarnaast worden de talks gestreamd naar verschillende Nederlandse ambassades in het buitenland en vinden er side-events plaats.

Naast de TED Talks zullen er ook ronde-tafel sessies plaatsvinden. Deze sessies bieden innovatoren de mogelijkheid tot kennisdeling onderling en brengen ze in contact met experts die de innovaties voorbij de pilotfase kunnen helpen.

Making Waves is tevens de finale voor de selectie van de innovatie die Nederland gaat vertegenwoordigen op Europees niveau: op 7 september zal de jury bepalen welke Nederlandse innovatie doorgaat naar Ideas From Europe 2018.

Voor de watersector wordt een voorronde georganiseerd tijdens het Zoet-zoutplatform bij de WUR (begin mei).

Ben je geïnteresseerd, laat het ons dan weten via info@tkiwatertechnologie.nl (contactgegevens spreker, project/innovatie/onderwerp), dan zorgen wij er voor dat naam etc. bij de voorronde wordt opgenomen. Overige zaken zullen rechtstreeks via de organisatie van de voorronde verlopen.

Deel op