<p><img src="https://xolytics.nl/matomo/matomo.php?idsite=19&amp;rec=1" style="border:0;" alt="" /></p>
Nieuws

Reststoffenunie, Waternet en partners winnen IWA-KWR Award

Ketenpartners Reststoffenunie, Waternet, Ardagh Glass en Desso hebben de tweejaarlijkse prestigieuze IWA-KWR Award for Best Practices on Resource Recovery from Water in de wacht gesleept voor het valoriseren en hoogwaardig inzetten van calcietkorrels. De korrels komen vrij bij het ontharden van drinkwater. Juryvoorzitter Willy Verstraete reikte de prijs vandaag uit op de eerste 1st IWA Resource Recovery Conference in Gent.

Het terugwinnen van grondstoffen uit water en afvalwater gaat naar verwachting een belangrijk alternatief vormen voor het winnen van primaire, en dus eindige, bronnen. Deze herwonnen grondstoffen uit de watercyclus zijn het water zelf, maar ook energie, nutriënten en metalen. De winnaars verdienen de Best Practice Award omdat zij op dit moment wereldwijd het beste voorbeeld zijn van het grootschalig en economisch haalbaar valoriseren en gebruiken van grondstoffen uit de waterketen.

Olaf van der Kolk, commercieel operationeel manager bij Reststoffenunie: “Deze prijs betekent een geweldige blijk van waardering voor het werk dat de samenwerkende Nederlandse drinkwaterbedrijven hebben gestoken in het ontwikkelen van verschillende vernieuwende product-marktcombinaties. Door vier ketenpartners samen de prijs te geven, onderstrepen IWA en KWR dat resource recovery alleen mogelijk is met eendrachtige samenwerking in de hele keten. Met winnaars in elke stap van de keten”.

Jury

De jury van de IWA-KWR Award bestaat uit:
1. W. Verstraete, chairman (IWA Resource Recovery Cluster)
2. J. Cramwinckel (World Business Council for Sustainable Development, Switzerland)
3. E. Namkung (Myungji University, Republic of Korea)
4. B. Lesjean (KWB Berlin, Germany)
5. J. Boere (KWR, the Netherlands)
6. D. Daigger (IWA past president, USA)

Meer informatie

Olaf van der Kolk 030-60 69 736.

Deel op