<p><img src="https://xolytics.nl/matomo/matomo.php?idsite=19&amp;rec=1" style="border:0;" alt="" /></p>
Nieuws

Inventarisatie ideeën KIN-onderwerpen

Inventarisatie ideeën KIN-onderwerpen

Onderdeel van de opstartfase van het Klimaatonderzoek initiatief Nederland (KIN) is het opzetten van de eerste KIN-onderwerpen, die onder het grotere KIN-programma zullen vallen. De eerste projecten onderzoeken een specifiek, zeer urgent onderwerp binnen één van de grote systeemtransities, met als doel op dat onderwerp de transitie aantoonbaar te versnellen. NWO ontvangt graag ideeën voor onderwerpen waar de eerste KIN-projecten zich op moeten richten, passend binnen een viertal transities.

De transities waar het KIN zich in eerste instantie op wil focussen zijn:

  • Steden & Infrastructuur
  • Energie, Industrie & Economie
  • Natuur, Landbouw, Voedsel & Water
  • Gezondheidszorg & Planetary Health

Zo snel mogelijk een substantiële bijdrage leveren

KIN is een nieuw opgericht programma dat als doel heeft om zo snel mogelijk een substantiële bijdrage kunnen leveren aan het versnellen van de transformaties die nodig zijn om in 2050 een duurzame, klimaatneutrale samenleving te realiseren.

Op zoek naar onderwerpen

Op welke belangrijke onderwerpen moeten we in Nederland nú inzetten, waarbij de KIN-aanpak het verschil kan maken? Denk aan vragen als: Is het onderzoek gefragmenteerd? Wordt er onvoldoende opgeschaald?  Missen er partners in de keten?  Komt samenwerking niet tot stand of zijn er (procedurele) barrières die doorwerking belemmeren?

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en het aanmeldformulier is te vinden via: https://www.nwo.nl/inventarisatie-ideeen-kin-onderwerpen.

Deel op